Twee verlichte geesten: een covy en een vanhaelst, beter gekend als Bram en Lander. Ze droomden van een vereniging die een grensoverschrijdende meerwaarde aan de streek kon bieden. En zie, het bleef niet bij dromen alleen, want sinds kort - toch al 10 jaar- mogen we ons de trotse oprichters noemen van de vzw WESTANGLIA.

Ons eerste wapenfeit: de filmvoorstelling “a bout de souffle” in bistro “de barbier”, niet meteen een succes, maar om het met een oude wijsheid te zeggen: Rome werd ook niet op één dag gebouwd. Ondertussen is het recept van de “Les cinés soirées” al gekend: iedere 1e donderdag van de maand bieden we een gevarieerd aanbod van Nederlandse en Franstalige klassiekers, alternatieve films, prenten die in onze streek gedraaid werden en cultfilms. Ze hebben één ding gemeen: ze horen allemaal thuis in het vakje kwaliteitscinema.

large

Hiernaast organiseren we jaarlijks een soirée française in samenwerking met “de nachtegaal”. Er worden lekkere Franse specialiteiten geserveerd en met een vleugje chanson waant men zich onmiddellijk in “la douce France”.

Verder hebben we ook onze alom gekende fuiven, waaronder the queen of the summerparty’s: "camping forever”. Deze openluchtfuif vindt plaats in een prachtig gelegen weide op de Rodeberg. De zwoele beats worden je aangeboden door lokale en minder lokale dj’s, deze brengen je zeker in zuiderse sferen. 

Ons kroonstuk tot nu toe is "bicycl'art"; een kunstproject dat we samen met de franse vereniging lapatine hebben uitgevoerd. We werden ondersteund door europa hiervoor.
Bicycl'art was een kunstfietstocht langs weerszijden van de grens waar de fietsers in het glooiende landschap op verrassende locaties in aanraking kwam met kunst gemaakt door jonge talentvolle kunstenaars.

Dus hou onze website in de gaten, want we hebben nog veel meer in petto!!!

Maillist

Newsfeed

Gare saint sauveur

our favourite in Lille!!!

http://www.lille3000.eu/

Volkstoneel

Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen

http://www.volkstoneel.be/

belcanto classic

een koers om te beminnen...

http://www.belcantoclassic.be/nl/